Vragen? 0519 - 222 600 of mail naar info@company7.nl

Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker)
Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker) Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker)

 

 

Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker)

 9 uit 1007 reviews 

Vragen? Bel Gerbrand: 088 770 6 770 of info@company7.nl

In voorraad

Excl. BTW: € 6,00 Incl. BTW: € 7,26
  • Koop 50 voor € 5,00 (€ 6,05 incl. BTW) per stuk. en bespaar 17%
  • Koop 100 voor € 4,75 (€ 5,75 incl. BTW) per stuk. en bespaar 21%
  • Koop 250 voor € 4,25 (€ 5,14 incl. BTW) per stuk. en bespaar 30%

Coronamasker


Veiligheidsscherm voor bouwhelmen


Een Veiligheidsscherm voor je bouwhelm (Coronamasker), bedacht door Bouwgroep Dijkstra Draisma en nu ook online te bestellen voor elk bouwbedrijf in Nederland, België en Duitsland!

Dit veiligheidsscherm op je bouwhelm geeft bescherming tegen overdracht van het coronavirus. Met dit safety scherm op je bouwhelm kun je veilig met elkaar blijven communiceren en samenwerken op de bouw.


Levertijd 2 werkdagen
(alleen versturen, geen afhaal)
Vanaf €100,00 geen verzendkosten
Past op elke bouwhelm
Uniek in Nederland, nergens anders te bestellen!
Inhoud: scherm, spanband en zakje met 10 drukknopjes (3 extra)

Productbeschrijving

Details

Friese bouwer bedenkt coronahelm: ‘Morgen zijn de eerste 500 exemplaren klaar’

bouwbreed

Friese bouwer bedenkt coronahelm: ‘Morgen zijn de eerste 500 exemplaren klaar’Foto: Dijkstra Draisma

Dijkstra Draisma ontwikkelt speciale maskers voor op bouwhelmen om besmetting met corona tegen te gaan. Bij gebrek aan mondkapjes moest er iets gebeuren, vond de Friese bouwer. “De bouwvakkers zijn er blij mee", zegt planner en personeelsfunctionaris Wibo Douma.

‘Kan niet bestaat niet.’  Dat is het motto van Dijkstra Draisma. Want of het nu over slimmere warmtepompen gaat of over metselrobotten, de Friese bouwer verzint het. Nu was het timmerman Johan Dunnewind die prompt met een voorstel kwam om bouwvakkers in busjes beter te beschermen tegen verspreiding van het coronavirus.

“Ik kan wel een soort tussenschot plaatsen”, stelde hij voor toen corona ook een carpoolprobleem werd voor bouwvakkers. Thuis was hij al een beetje aan de gang geweest en van het één kwam het ander: alle busjes van Dijkstra Draisma worden nu met speciale plexiglasschermen uitgerust.

Drie bouwvakkers in een busje

“Maar drie bouwvakkers in een busje is wel het maximale aantal”, zegt Wibo Douma, projectleider en personeelsfunctionaris bij Dijkstra Draisma. “Achterin kun je namelijk maar vanaf één kant instappen. Sowieso stimuleren we onze mensen zoveel mogelijk met eigen vervoer te komen als dat kan.”

Bij een scherm voor in de busjes blijft het niet. De vondst van Dunnewind inspireerde Douma ook eens achter de computer te kruipen. “Op bouwplaatsen bleef het risico op besmetting namelijk aanwezig. We moesten iets doen, vond ik.”

‘Maskers uitverkocht’

Douma googelde wat en zocht naar een alternatief voor mondkapjes. Maar ook de gelaatsschermen bleken uitverkocht. “Toen ben ik naar het eerste plaatselijke bedrijf (Company7) gereden om te vragen of zij die schermen konden maken.”

Zo gevraagd, zo gedaan. Deze week werd het eerste protocol getest op de zaak. “Of het werkt? Ze waren eerst iets te lang, dus we maken ze nu iets korter. Je wilt ook niet dat het masker in de weg zit tijdens werkzaamheden. Overigens is dit uitsluitend bedoeld tegen corona. Dus als je gaat lassen, zet ook je veiligheidsbril op.”

Het is eenvoudig te monteren, gaat hij door. Via de gaatjes achterop de helm, die normaal bestemd zijn voor het vastzetten van de oorbescherming. “Dat kan nog steeds”, vertelt Douma enthousiast.

Ook voor veiligheidspetten

De eerste 500 exemplaren zijn in productie. Morgen worden ze uitgedeeld. Intussen onderzoekt Douma of iets soortgelijks ook kan worden gemaakt voor op de petten die werknemers in de fabriek dragen.

Hebben ze ook een naam? “Coronamasker zeggen wij en ja ze zijn ook te koop. Bouwers in het hele land kunnen ze bestellen voor ongeveer 6 euro per stuk. Maar ons gaat het vooral om het signaal dat we ermee afgeven naar onze mensen. Wij willen laten zien dat we aan ze denken en dat we ze willen beschermen.”

Economische motor

Onderaan de streep is het voor iedereen van belang dat de bouw opgewassen is tegen corona, vindt Douma. “De bouw is onze economische motor. Die moet doordraaien. Ook de jongens hebben er niets aan als die motor stilvalt, want dan komen zij zonder werk te zitten.”


De 55-jarige planner werkt al bijna veertig jaar bij het Friese bouwbedrijf. Dit heeft hij nog nooit meegemaakt. “Na stikstof en PFAS is het wel een gepuzzel, maar met onze moraal zit het juist heel goed. Bij iedereen komen nu alle sterke punten boven drijven. Er is geen gemor, geen gemekker, iedereen gaat ervoor.”

De bedenker van het coronamasker? Hij blijft er zelf nuchter onder. Wil ook niet met één of andere eer strijken. “Ik vond het leuk om te doen. En we willen dit niet voor onszelf houden, maar met iedereen delen.”

bron: cobouw.nl

Foto's teksten van;

vakmedianet

Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden.

 

 

Vragen en antwoorden

Voor vragen kun je uiteraard bellen (088 770 6 770) of mailen!

Welk bestand moet ik aanleveren voor het drukken/printen van een product?
- Een illustrator bestand, .EPS of een .ai bestand of een drukklaar PDF bestand.
Lever je bestanden bij voorkeur aan in PDF of eventueel een hoogwaardig JPG-bestand, voor alle afwerkingen geldt 1 cm afloop rondom. Lever je bestanden zónder snijtekens aan. (aanleveren bestand kan ook na je bestelling)
- Wij kunnen geen materialen printen/drukken met een lage resolutie bestand JPG bestand. (hoge resolutie kan dus wel)
Meer informatie op de pagina (nieuw venster)

Ik wil meerdere ontwerpen/bestanden aanleveren/uploaden, kan dat?
Ja, dat kan - Plaats op je eigen PC of Apple computer de bestanden in 1 map en maak er een ZIP bestand van, deze kun je ook uploaden!
(bestanden in een map plaatsen, op de map gaan staan, rechtermuisknop, "comprimeer" en klaar.

Geen verzendkosten 
- vanaf €100,00 anders €9,00 ongeacht de inhoud van je bestelling.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte voor dit product? Vul dan onderstaande gegevens in.

Uw gegevens

Uw aanvraag

* Verplichte velden

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: