Vragen? 0519 - 222 600 of mail naar info@company7.nl

Aluminium

Aluminium

Techniek

Company7 maakt gebruik van de allernieuwste techniek op het gebied van printen in aluminium. Al onze producten worden geproduceerd van enkel- of dubbelzijdig geanodiseerde aluminium platen.

Anodiseren is een behandeling waarbij een aluminium plaat voorzien wordt van een oxidelaag. Deze laag is hard, poreus en slijtvast. Doordat de plaat tijdelijk poreus is kunnen de inkten opgenomen worden in de huid van het aluminium. De inkten worden rechtstreeks in het aluminium geprint en dus niet er op. Na het printen ondergaat de plaat een kookproces waardoor de huid van de plaat zich weer sluit en de afbeelding in het aluminium gesealed wordt. Het proces is volledig gedigitaliseerd en geschikt om full colour afbeeldingen in het aluminium te printen.

Het is mogelijk om een plaat zowel enkel- als dubbelzijdig te printen in mat, glans of hoogglans en met een maximale afmeting van 100 x 200 cm. U kunt kiezen uit verschillende plaatdiktes, vanaf 0,5 mm dik.

Eigenschappen

Alle prints in aluminium die wij produceren zijn:

- slijtvast
- vele jaren uv-bestendig
- zeer geschikt voor buitentoepassingen
- oplosmiddelbestendig
graffiti-proof
- praktisch onderhoudsvrij

Graveren, frezen en verven

Standaard worden alle afbeeldingen, naambordjes, visitekaartjes of andere producten uitgefreesd en van mooie afgeronde hoeken voorzien. Met behulp van deze techniek is het tevens mogelijk om afwijkende vormen te produceren zoals rondjes. Ook is het mogelijk om diverse graveer-, frees- en verftechnieken te combineren. Hierbij kunt u denken aan het graveren van bijvoorbeeld een naam, of huisnummer om deze vervolgens weer in te verven.

Op deze manier zijn er vele mogelijkheden om het product te creëren dat u graag wilt!